Viscoză și lenjerie - ce este acest material?

Vâscoză – ce este această fibră?

Viscoza este fabricată din fibre artificiale. Blocul său cheie este celuloza. Modal (lemn comun), bambus, siblon (lemn de esență moale) și tensel (ekvalipt) sunt utilizate ca materii prime pentru producția de celuloză. Este atribuită fibrelor artificiale care sunt fabricate din ingrediente naturale. Producția sa la început seamănă cu producția de hârtie. Sub influența multor procese tehnice, acest material dobândește proprietățile sale caracteristice.

Este viscoza un material natural?

Fibrele utilizate în producția de țesături sunt împărțite în sintetice, naturale și artificiale. Primele sunt create de la zero într-un laborator și nu au echivalent în natură. Al doilea sunt produse complet vegetale sau animale, cum ar fi lână, lenjerie, bumbac sau mătase. Pe de altă parte, grupul de fibre artificiale include cele care sunt produse pe bază de materii prime naturale și sunt omologii lor credincioși. Fibra de viscoză a fost atribuită țesăturilor artificiale. Conform diviziunii menționate mai sus, nu este nici un material sintetic, nici un material natural. Este produs artificial din materii prime naturale.

Țesătura din vâscoză 100% este moale și ușoară. Proprietățile sale se pot asemăna cu bumbacul, deoarece este foarte plăcut la atingere. Se potrivește frumos pe corp, curge ușor. Hainele de viscoză sunt respirabile și, mai presus de toate, respirabile.

Lenjeria – darul perfect al naturii

Inul este un material natural realizat în întregime din fibre vegetale. Este o materie primă folosită de oameni de mai multe secole, iar prima utilizare a fibrelor de in a fost înregistrată în jurul anului 7500 î.Hr. Primele țesături de in au fost produse în Egiptul antic în jurul secolelor 27-22 î.Hr. Ele erau țesute pe războaie de țesut verticale, iar pânza de in creată la acea vreme avea greutăți și delicatese diferite. A fost și așa, pentru că a fost folosit pentru a coase atât haine rafinate de preoți, cât și cămăși simple pentru săraci.

Beneficiile lenjeriei au fost apreciate de generații. Materialul este antialergic, respirabil, prietenos cu pielea, iar metodele moderne de producție îi conferă caracteristici asemănătoare mătăsii. Țesătura a parcurs un drum lung de la vremea cămășilor țărănești brute la șervețele și fețe de masă exclusive sau îmbrăcăminte elegantă din in.

Lenjerie și viscoză – țesătură artificială sau naturală?

Datorită originii lor, fibrele produse artificial pot fi foarte ușor amestecate cu fibre naturale. Acesta este modul în care a fost creat materialul, care este un amestec de lenjerie și viscoză. Viscoza în sine este un cameleon printre țesături! Puteți să-i dați caracteristici de mătase, cum ar fi strălucirea sau lâna, de exemplu, fluffiness. Care sunt caracteristicile funcționale ale viscozei? Țesătura este foarte respirabilă și prietenoasă cu pielea. Cu toate acestea, structura este similară cu țesăturile naturale și obține cele mai bune proprietăți ale fibrelor naturale. În acest fel, proprietățile viscozei, cum ar fi higroscopicitatea, saturația culorii și durabilitatea, sunt aproape naturale.

Lenjerie cu viscoză pentru vară

Vâscoza – un material cu valori excepționale de utilitate – în combinație cu inul creează un amestec aproape perfect. Este universal, deoarece poate fi folosit pentru a coase haine pentru orice ocazie, precum și pentru a crea decorațiuni textile frumoase. Oferă un confort ridicat la purtare, dând impresia că este absent pe corp chiar și în zilele fierbinți. Acest lucru se datorează respirabilității sale și unuia dintre cele mai mari avantaje.

Lenjeria prin natura dă un sentiment de răcoare și este foarte ușor de îngrijit. Conținutul de vâscoză înseamnă că materialul nu se șifonează la fel de mult ca țesătura pură de in. Hainele sunt plăcute la atingere și se potrivesc minunat. Datorită faptului că materialul este minunat de ușor și extrem de durabil.

Lenjeria cu viscoză nu electrifică, nu provoacă alergii și nu irită pielea. Este perfect pentru rochii de vară, fuste, bluze, jachete, dar și pentru lenjerie de pat, fețe de pernă decorative sau cuverturi de pat.

Comentarii ()

Încărcare...