Țesături din bumbac

Bumbacul este popular, practic și funcțional. Și-a câștigat popularitatea în principal datorită prețului său relativ scăzut și proprietăților care îl fac nobil - moliciune, plăcere la atingere și uzură, elasticitate și prietenie cu pielea. Bumbacul vine în mai multe tipuri și este folosit ca țesătură pentru diferite tipuri de îmbrăcăminte.

Țesătura de bumbac are mai multe avantaje decât dezavantaje

Bumbacul are, desigur, o anumită tendință de șifonare (pe care o compensează cu ușurință de spălare și călcare) și se usucă destul de mult timp. Cu toate acestea, aici se termină deficiențele sale, iar în locul lor există avantaje – termenul colocvial "bumbac" înseamnă țesături higroscopice, rezistente la întindere și temperaturi ridicate. Țesătura de bumbac este susceptibilă la vopsire, astfel încât să puteți obține orice modele unice pe ea. Este un material sigur pentru piele și non-alergenic. Funcționează foarte bine în haine pentru copii și persoanele care suferă de alergii.

Tipuri de țesături din bumbac

În angrosistul nostru, puteți comanda orice țesături din bumbac - puteți alege dintr-o varietate de modele, grosimi și tipuri de țesături. Acestea din urmă diferă în proprietățile lor, deci merită să vă familiarizați cu caracteristicile fiecăruia.

Catifea

Catifea este asociată cu delicatețe, moale și aerisire pentru un motiv. Principala sa materie primă este bumbacul, între care se adaugă fire de urzeală și fire de bătătură sub formă de bucle. Cel mai adesea, țesăturile de catifea din bumbac sunt de o singură culoare, dar puteți comanda și vopsite cu modele. În trecut, catifeaua a fost folosită pentru a produce haine high-end, mai elegante. De exemplu, în scopuri de reprezentare. Astăzi, catifea este adesea folosită în perdele, țesături de tapițerie sau rochii și bluze.

Vezi categoria: Catifea și Velur

Satin

Satinul este fabricat din fire de bumbac și fibre de viscoză. Datorită propriei țesături, este moale și delicat la atingere. Un material foarte grațios pentru modele și este vopsit pe o parte. Este cel mai adesea folosit pentru producția de lenjerie de corp, tricouri, rochii, dar și tapițerie pentru mobilier sau țesături decorative.

Gazon

Batiste este, de asemenea, disponibil în soiuri de in și mătase, dar țesătura de bumbac este cea mai comună. Se caracterizează printr-o țesătură simplă, este ușoară și foarte plăcută la atingere. O alegere bună pentru zilele de vară, dar și ca decor de fereastră sub formă de perdele batiste. Batiste este respirabil și permite pielii să respire. Loviturile cauzate de spălare sunt destul de ușor de netezit. Este cel mai adesea folosit pentru a coase lenjerie de corp, bluze și rochii. În angrosistul nostru, îl puteți obține în formă brodată, tipărită și șifonată.

Vezi categoria: Bumbac & Batiste

Denim

Numele său mai popular este denimul, care este invariabil asociat cu pantaloni la modă de înaltă calitate. Acesta este și cazul – denimul este cel mai adesea folosit pentru producerea acestui tip de îmbrăcăminte, dar nu numai. Denimul include, de asemenea:

  • Jachete
  • Camasi
  • sau chiar rucsacuri.

Își datorează aspectul caracteristic țesutului firelor. Țesătura de twill a urzelii și bătăturii permite un material foarte durabil. Culoarea albastră clasică provine din utilizarea pigmentului indigo, derivat din colorantul indigo. Denimul vine în diferite grosimi și se adaugă adesea elastan.

Vezi categoria: Jeans & Corduroy

Satin

Satinul este fabricat folosind o țesătură din satin. De asemenea, ca și el, este plăcut la atingere, moale și durabil. Absoarbe și eliberează umezeala și, deoarece, la fel ca tot bumbacul, este destul de igienic, este adesea folosit ca material pentru așternut.

Vezi categoria noastră: Satin

Poplin

Acest tip de țesătură de bumbac se distinge prin durabilitate și rezistență. Se distinge printr-o țesătură de in și densă cu striație transversală. Interesant, cu cât țesătura este mai densă, cu atât țesătura este mai strălucitoare. Acesta vine în diferite grosimi și culori. Este de obicei folosit ca material pentru paltoane, jachete, fuste, cămăși, bluze și rochii.

Flanel

Vine ca o țesătură de mătase și lână. Foarte popular, în principal datorită proprietăților sale de izolare termică. Este inclus în grupul de țesături cu un strat de fibre și ca velour periat. Acest lucru se datorează faptului că se formează în procesul de zgâriere a stratului și tăierea acestuia. Soft, plăcut la atingere, disponibil atât într-o singură culoare, cât și în model. Este cel mai adesea folosit ca material pentru producția de lenjerie de pat, cămăși și pijamale.

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...