Paiete și tot ce ar trebui să știi despre ele!

Paietele sunt un tip de decor cusut pe țesătură. Acestea sunt elemente mici realizate din placă metalică strălucitoare, cu o gaură pentru atașarea paietelor la material. Țesătura cu paiete este deosebit de populară pentru ținutele de seară, dar nu numai!

Crezi că paietele au ieșit din modă? Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Aceasta este una dintre tendințele nemuritoare care revine periodic în favoarea designerilor, în special adesea în colecțiile pentru sezonul de toamnă și iarnă. Popularitatea lor nu ar trebui să fie o surpriză, la urma urmei, deoarece paietele sunt perfecte pentru a crea ținute unice care nu pot fi trecute indiferent. Aceste tipuri de decorațiuni pot fi găsite într-o varietate de culori, forme și dimensiuni. Deci, este timpul să vă treziți creativitatea!

Țesătură unică din paiete – cum să o alegi?

Nu se poate nega faptul că cel mai adesea ajungem la articole vestimentare strălucitoare pentru ieșirile de seară. Poate fi o întâlnire, o vizită la un club, un cinematograf sau o ocazie foarte formală, cum ar fi o petrecere sau o petrecere de Revelion. De aceea, țesătura de paiete este foarte puternic asociată ca țesătură pentru o rochie. Cum de a-l alege pe cel potrivit?

O rochie cu țesătură de paiete sau decorată cu margele strălucitoare poate veni într-o varietate de finisaje și culori. În funcție de nevoile dvs., puteți paria pe:

  • țesături tricotate elastice cu accente cu sclipici sau paiete, cum ar fi lurex, ideale pentru coaserea rochiilor care se potrivesc corpului, fuste creion și bluze,
  • țesături neelastice, cum ar fi plasa, care pot fi folosite pentru a pregăti elemente precum șaluri, capace sau elemente decorative pentru apartament,
  • țesături translucide, cum ar fi tulul, șifonul, ghipura sau dantela, care sunt adesea folosite ca aplicații și accente, de exemplu în rochii de mireasă, de mireasă sau de seară.

Țesăturile cu paiete sunt cel mai adesea fabricate din fibre sintetice, cum ar fi poliamida sau poliesterul, deoarece oferă o bună flexibilitate și durabilitate a aplicațiilor similare. Atunci când căutați țesături cu un caracter mai exclusivist, puteți întâlni, de asemenea, viscoză și mătase decorate cu paiete - extrem de șic și frumoase atemporal.

Țesătură cu paiete – cum să coaseți cu ea?

Atunci când decideți să utilizați paiete în proiectul dvs., probabil cea mai mare provocare este cusătura în sine. La urma urmei, acestea sunt bucăți de metal care pot deteriora acul sau mașina dacă sunt manipulate incorect - și cu siguranță provoacă croitoresei un pic de frustrare. Fabricul cu paiete este perfect pentru coaserea unei rochii de seară, dar, din păcate, necesită o muncă suplimentară la coasere.

  • Pregătirea și învățarea corespunzătoare a materialului sunt cruciale. Aceasta este etapa cea mai consumatoare de timp, dar și crucială pentru crearea unei ținute uimitoare. Înainte de coasere, merită verificat, de exemplu, dacă paietele nu vor vopsi țesătura.
  • Țesătura cu paiete este cusută (sau mai degrabă cu o cusătură subțire) folosind un ac subțire și un fir, de asemenea, atunci când coaseți o astfel de țesătură cu o mașină de cusut.
  • Dacă paietele cad în cusătura în exces, trebuie să scapi de ele. Aplicațiile pot fi tăiate cu ușurință cu foarfece de broderie de precizie – desigur, trebuie să o faceți suficient de atent pentru a nu deteriora firul cu care sunt atașate brelocurile la țesătură.
  • Paietele de călcat necesită o atenție și o îngrijire deosebită. Dacă este necesar, trebuie să o faceți cu un fier ușor încălzit, setat la modul de călcare a sinteticelor, de preferință printr-un material de bumbac.

Sfaturi detaliate despre coaserea cu țesături cu paiete pot fi găsite online. Merită să profitați de sfaturile postate pe blogurile croitoreselor profesionale, precum și să căutați videoclipuri instructive care să ilustreze în mod clar întregul proces.

Amețeli cu paiete

Cum să porți bine paietele? Cu mândrie, desigur! Hainele decorate în acest fel pot – deși nu trebuie să se dovedească a fi strălucitoare. Tot ce trebuie să faceți este să stilizați elementul în mod corespunzător. În ultimele sezoane, au existat inspirații clare din moda anilor 2000. Acest lucru inseamna ca materialul decorat cu martisoare discrete se va incadra perfect in tendintele actuale!

Dacă visezi să strălucești într-o ținută perfect croită, magazinul nostru oferă o selecție largă de țesături cu paiete. Oferta include multe modele originale și variante de culoare. Căutați o țesătură glamour? Vrei o strălucire discretă care să-ți lumineze frumos ținuta de seară? Dacă da, pariați pe țesături din paiete de înaltă calitate, disponibile în oferta Izpol.

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...