Proprietățile jacquardului

Cum se face jacquard – o țesătură cu modele unice?

Țesătura Jacquard este fabricată pe războaie de țesut echipate cu mecanismul Jacquard. Această mașină este un dispozitiv istm conceput pentru țeserea țesăturilor multicolore și modelate, ceea ce vă permite să obțineți aproape orice model.

Interesant, motivul este creat nu numai prin distingerea acestuia cu o culoare diferită. Jacquard monocrom poate fi, de asemenea, țesut pe războaie de țesut, în care modelul este rezultatul unui aranjament diferit de fire de bătătură sau urzeală. Ca rezultat, este ușor concavă sau convexă și reflectă lumina ușor diferit, creând impresia unei culori diferite. Modelele pot fi, de asemenea, colorate, ceea ce se realizează prin două metode - prin utilizarea diferitelor culori de fire de bătătură sau urzeală. Acesta este modul în care sunt create jacquard-urile multi-threaded sau multi-warp.

Tehnicile de țesut folosite și diverse țesături, cum ar fi inul, twillul sau satinul, fac țesăturile de jacquard extrem de bogate în decorațiuni elaborate. Deja în stadiul creației, modelul devine o parte integrantă a materialului, datorită căruia există certitudinea că decorarea nu se va purta, zgâria sau întinde.

Ce poate fi cusut din jacquard?

Jacquard – o țesătură cu o structură masivă și grea – stârnește o mulțime de controverse. Cu toate acestea, cu siguranță nu trebuie să vă fie frică de asta. Este un material ca oricare altul și, în multe aplicații, prevalează cu siguranță asupra mătăsii nobile țesute clasic, a inului natural sau a bumbacului. Țesăturile Jacquard sunt cu siguranță mai puțin elastice decât țesăturile tricotate jacquard, dar au găsit o serie de aplicații în modă. Ele se caracterizează printr-o țesătură groasă de fire, rezistentă la temperaturi în schimbare.

Jacquard este o țesătură extrem de durabilă și eficientă – totul datorită designului său bogat. Nu este un material care necesită o atenție deosebită și nu este predispus la încrețire. Țesătura Jacquard este perfectă ca material pentru ținute pentru ocazii speciale. Structura sa îl face foarte nobil în aparență. În plus, este disponibil în mai multe versiuni diferite. Veți găsi m.in:

  • jacquard cu model, de exemplu cu flori,
  • sclipici jacquard,
  • mătase jacquard,
  • Jacquard de bumbac.

Deci, puteți alege cu ușurință materialul pentru proiectul dvs. de cusut. Jacquard este minunat pentru rochii, jachete, paltoane sau costume. Fiecare costum cusut din acesta va fi foarte elegant și unic. În funcție de tipul de țesătură pe care îl alegeți, acesta va funcționa bine ca haine de seară, dar și îmbrăcăminte de zi cu zi. Dacă vă este dificil să decideți ce jacquard din magazinul nostru se va potrivi cel mai bine proiectului dvs., puteți comanda o mostră gratuită de țesătură la adresa furnizată. Apoi, veți cunoaște culoarea și structura sa reală și veți lua decizia corectă.

Jacquard material de neînlocuit în decorațiuni interioare

Deoarece jacquard are avantajul unei rezistențe mecanice foarte ridicate, țesătura este perfectă pentru designul interior. În trecut, perdelele de jacquard sau fețele de masă decorative grele erau standard. În prezent, acestea au fost înlocuite cu jaluzele și jaluzele ușoare, dar materialul jacquard arată încă grozav ca valanțe, perdele, cuverturi de pat sau abajururi în stil retro. Este, de asemenea, un material bun pentru tapițeria mobilierului, în special scaunele de luat masa sau scaunele joase care însoțesc mesele de toaletă pentru femei.

Cum să ai grijă de jacquard?

Jacquard, precum și alte țesături structurale, nu trebuie spălate umede. Costumele realizate din aceste materiale trebuie curățate chimic de fiecare dată. Acestea sunt călcate pe partea stângă ca standard. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că țesăturile de jacquard sunt adesea sensibile la temperatură. În cazul țesăturilor amestecate din fibre, temperatura ar trebui selectată în funcție de fibra cea mai sensibilă.

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...