Diferența dintre țesătură și tricotat

Ești încă confuz de aceste două nume? Stofele sunt împărțite în țesături și țesături tricotate. Acestea sunt tipurile de materiale de bază și de departe cele mai frecvent utilizate. De ce este atât de important să le distingem? Cunoașterea a ceea ce constituie o țesătură și ce este tricotat și ce tipuri de țesături există va fi deosebit de utilă atunci când trebuie să faceți o alegere - tricotată sau țesătură, pe care să o alegeți pentru coaserea hainelor?

Țesătura este țesută, țesătura tricotată este tricotată 

Pentru a face țesături și țesături tricotate, vom avea nevoie de aceleași tipuri de fibre, fire sau fire. Diferența, totuși, este că ele sunt construite într-un mod complet diferit. 

Țesăturile sunt țesute pe războaie de țesut și sunt realizate din două sisteme de fire - urzeală și bătătură. În primul rând, firele de urzeală sunt întinse pe războiul de țesut și strânse strâns, iar apoi firul de bătătură se împletește între ele. În fiecare dintre ele, firele sunt împletite într-un mod diferit, ceea ce face ca țesăturile să fie de obicei destul de rigide și nu foarte elastice, dar mai presus de toate stabile, făcându-ne mai ușor să tăiem și să procesăm un astfel de material. 

Țesăturile tricotate sunt fabricate pe mașini de tricotat, pot fi, de asemenea, croșetate. Este format din unul sau mai multe fire, formând rânduri sau coloane, iar acestea sunt combinate în cusături. Aceasta înseamnă că rândurile de cusături sunt formate orizontal, în timp ce coloanele sunt formate vertical. Țesăturile tricotate sunt cel mai adesea moi și elastice. Elasticitatea înseamnă că modelele de haine tricotate sunt de obicei foarte simple, deoarece nu necesită săgeți.

Tipuri de țesături tricotate

Acum ca stii exact ce este acest material si cum se obtine despre tricotaje, este bine sa ii cunosti tipurile inainte de a te decide sa profiti de oferta pregatita de un magazin de tricotaje. Diviziunea de bază a țesăturilor tricotate ne permite să distingem între țesăturile tricotate cu bătătură și coloană. După cum puteți ghici, numele lor se datorează tipului de țesătură adoptat. Cu toate acestea, acesta nu este sfârșitul, deoarece fiecărei țesături i se poate atribui cu ușurință un anumit tip de țesătură tricotată. În ceea ce privește țesătura tricotată, care se distinge prin țesătura de bătătură, se pot sublinia următoarele:

pulover tricotat țesătură,
Jersey
țesătură tricotată cu nervuri.

Cu toate acestea, printre țesăturile tricotate din coloană distingem:

Tricou
Tul.

Ce este făcut din tricotaje? Acesta este tipul de material din care sunt fabricate puloverele, tricourile, pălăriile și lenjeria de corp. Deci, este sigur să spunem că tricotajele sunt comune în utilizarea de zi cu zi și în fiecare garderobă găsim haine făcute din ea.

Cum să coaseți tricotaje?

Dacă doriți să coaseți haine din acest material, este bine să știți cum să le coaseți, pe lângă ceea ce este țesătura tricotată. Coaserea tricotajelor, ca oricare alta, necesită utilizarea acului drept. Fără o selecție adecvată, mașina poate scurge cusătura și poate deteriora fibrele delicate. Deci, care ac tricotat va fi cel mai bun? Ce tip de ac să alegeți depinde de materialul specific. Cu toate acestea, acele cu vârf rotunjit vor funcționa cu siguranță cel mai bine pentru coaserea tricotajelor. Trebuie reținut faptul că, în comparație cu țesătura, țesătura tricotată este un material dificil, deci este mai bine să aveți ace de diferite grosimi în setul dvs. - astfel încât să le puteți adapta cu ușurință la tipul de cusătură. Pe de altă parte, atunci când terminați hainele tricotate, acele duble vor veni la îndemână. 

Când încercați să coaseți acest material, trebuie să vă amintiți și că țesătura tricotată este un material elastic care se poate întinde prea mult în timpul coaserii. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă asigurați că mașina are o reglare a presiunii piciorului presor sau fixați țesătura înainte de coasere. În acest scop, cel mai bine este să folosiți hârtie pergament sau lână.

Ultimul element care este bine să vă amintiți înainte de a coase tricotaje este alegerea cusăturii potrivite. Modul de coasere a țesăturilor tricotate depinde de crearea unei cusături, a unei benzi elastice cusute sau poate a unei margini cusute. Este bine să vă familiarizați cu fiecare dintre țesăturile posibile.

Folosi

Dacă vă întrebați ce altceva este diferența dintre țesătură și tricotaje. Răspunsul este destul de simplu. Ele diferă, de asemenea, în utilizarea lor. Stofele sunt cel mai adesea folosite pentru a crea îmbrăcăminte, lenjerie de corp, costume și lenjerie de pat. Țesătura tricotată este folosită pentru a face pulovere, colanți și accesorii de iarnă.

Magazinul nostru oferă atât țesături cât și tricotate. Diferența de bază dintre țesătură și țesătură tricotată este, așa cum am menționat deja, modul în care sunt fabricate, dar și materiile prime care sunt folosite pentru aceasta. Când comparați țesătura tricotată cu țesătura, puteți vedea că acestea sunt diferite la atingere. Țesătura tricotată este cu siguranță mai elastică, ceea ce face ca țesătura de cusut și, în special, coaserea într-un fermoar, să fie mult mai ușoară. Datorită proprietăților diferite ale fiecăruia dintre aceste materiale, hainele din țesături tricotate pot fi clasificate ca fiind cele care sunt folosite în fiecare zi, iar cele din țesături sunt de obicei mai elegante.

Știind ce este țesătura tricotată și cunoscând diferențele dintre ea și țesătură, nu veți recunoaște întotdeauna singur tipul de material. Cel mai bine este să luați sfaturi profesionale înainte de ao cumpăra. Suntem siguri că en-grosul nostru de materiale vă va satisface așteptările.

Comentarii ()

Încărcare...