Cum sunt realizate materialele semnate

Dacă doriți să aflați mai multe despre țesăturile de firmă, inclusiv despre metodele folosite pentru a le produce, vă încurajăm să citiți următorul articol.

Țesături cu semnătură - care sunt caracteristicile lor?

Țesături cu semnătură sunt țesături care au fost decorate prin imprimare. Această tehnică produce o țesătură uniformă, netedă, într-o varietate de culori. Multe tipuri diferite de țesături pot fi realizate în acest mod, cum ar fi jersey, twill, mătase, viscoză sau bumbac. Atât țesăturile mate, cât și cele lucioase, cum ar fi satinul, sunt decorate în acest mod.

Este demn de remarcat faptul că, nu cu mult timp în urmă, termenul "țesătură cu semnătură" se referea în primul rând la țesăturile decorate cu modelele unor producători, designeri sau case de modă celebre. Cele mai frecvente motive sunt cele animale, florale, vegetale, de bijuterii, nautice și geometrice. Din acest motiv, modelele populare sunt foarte des asociate cu clasicul, strălucirea, farmecul și un stil atemporal care se referă la cele mai recunoscute colecții de îmbrăcăminte.

La angrosistul nostru, oferim o gamă largă de țesături de firmă. Acestea sunt perfecte pentru a coase bluze și fuste elegante, precum și lenjerie și rochii. Printre altele, veți găsi bumbac imprimat cu modele caracteristice unor branduri de modă cunoscute, precum și multe alte țesături. Vedeți!

Cum este creată o țesătură cu semnătură?

Țesături cu semnătură sunt opțiunea perfectă pentru cei cărora le place să surprindă prin stilul lor original. Cum se obține acest efect? Țesăturile cu semnătură sunt create prin imprimare. Imprimarea le oferă producătorilor posibilitatea de a proiecta ei înșiși modelul. Un anumit design poate fi aplicat pe țesătură în mai multe moduri diferite, de la cele mai puțin complicate până la cele extrem de high-tech. În tabelul de mai jos, evidențiem două dintre cele mai populare.

Jet de cerneală

Imprimare digitală

Acest proces utilizează cerneală cu pigmenți sau cu solvenți. Cerneala solventă este un lichid omogen cu pigmenți și permite obținerea unor rezoluții foarte mari în printuri. Din păcate, din cauza durabilității sale scăzute, cerneala cu solvent este susceptibilă la decolorare, deteriorare mecanică și absorbție de umiditate. Cerneala cu pigmenți conține pigmenți, care au o rezistență mai mare la factorii externi. Cu toate acestea, se întâmplă uneori ca, din cauza dimensiunii mari a picăturilor, această cerneală să îngreuneze amestecul pigmenților și să limiteze rezoluția imprimării.

Imprimarea digitală creează imaginea de pe materialul imprimat direct din datele transmise de calculator, fără a fi nevoie de suporturi intermediare sau de forme de imprimare. Prin urmare, imprimarea digitală optimizează costurile de imprimare și asigură timpi de pregătire și de execuție scurți, ceea ce o face ideală pentru imprimarea de volume mici. Imprimarea digitală permite modificarea elementelor grafice și de text pentru fiecare imprimare în parte, oferindu-vă o mare libertate de a vă personaliza materialele tipărite.

Există mai multe metode de imprimare digitală:

- imprimare reactivă

- imprimare acidă

- imprimare prin sublimare

- imprimarea cu pigmenți.

sursa: www.jkbprint.pl

Ce țesături sunt potrivite pentru materialele de semnătură?

În teorie, practic orice țesătură este potrivită pentru imprimare. Prin alegerea țesăturii potrivite și a tehnicii corecte de aplicare a imprimării, puteți crea o țesătură unică, decorată cu o imprimare de semnătură. Cum arată acest lucru în practică?

Alegerea materialului potrivit depinde de tehnica aleasă și viceversa - alegerea tehnicii depinde de materialul pe care doriți să imprimați. Este mult mai ușor să vopsești țesături din fibre naturale, cum ar fi bumbacul, viscoza, mătasea sau lâna. Pentru imprimare, astfel de restricții nu se aplică. Frumos țesătură cu semnătură poate fi fie o țesătură sintetică, fie o țesătură de origine naturală.

Cea mai importantă condiție pentru crearea țesături de semnătură este, totuși, structura țesăturii în cauză. Condiția principală pentru țesătura în cauză este o suprafață regulată și netedă. Această tehnică nu este dedicată decorării țesăturilor texturate. În cazul structurilor rugoase, efectul final care se obține poate fi dificil de prevăzut. Totuși, acest lucru nu înseamnă că soluțiile similare sunt complet abandonate! Mulți creatori de modă sunt dornici să experimenteze cu semnături de țesături proprietare, obținând astfel efecte uimitoare.

Comentarii ()

Încărcare...