Tesaturi pentru persoanele care sufera de alergii

Alergia este o afecțiune destul de frecventă în societatea noastră. Se pare că puteți fi, de asemenea, alergic la țesături sau, mai precis, la anumite caracteristici care nu reprezintă o problemă pentru o persoană sănătoasă. Pentru o persoană alergică, acest lucru poate însemna un disconfort mai mult sau mai puțin grav. Materialele slab selectate provoacă mâncărime, erupții cutanate, arsuri și chiar afecțiuni respiratorii la persoanele care suferă de alergii.

Nu numai hainele, ci și prosoapele, pernele, saltelele, lenjeria de pat și perdelele pentru persoanele care suferă de alergii trebuie să fie fabricate din materialul potrivit. Acestea sunt locuri în care acarienii le place în mod deosebit să apară.

Care este cauza alergiei la țesături? Alergie la țesături

Ce poate provoca alergie la țesături? Atât materialele în sine, materiile prime, în special cele sintetice, cât și caracteristicile pe care le manifestă. Dacă țesătura nu este de înaltă calitate, este slab respirabilă, duce la acumularea de umiditate sau este un habitat pentru ciuperci, bacterii și acarieni, persoanele care suferă de alergii suferă de afecțiuni.

Ce țesături pentru persoanele care suferă de alergii?

Cele mai bune țesături pentru persoanele care suferă de alergii ar trebui să fie naturale. Acestea se caracterizează printr-o capacitate ridicată de absorbție a umezelii, permeabilitate la aer și, uneori, și o structură chimică similară cu pielea noastră. Starea în condiții naturale este cea mai bună metodă pentru persoanele alergice la țesături artificiale. Prin urmare, merită să profitați de beneficiile naturii, iar toate țesăturile menționate mai sus, în diferite variante, pot fi găsite în depozitul nostru. Deci, care sunt cele mai bune țesături pentru persoanele care suferă de alergii?

Mătase

Mătasea, datorită structurii sale, are un efect hipoalergenic. Este fabricat din fire de proteine, similare cu cele care sunt în pielea noastră. Unul dintre factorii alergeni dispare. Mătasea se apără foarte bine împotriva mucegaiului, ciupercilor sau acarienilor, iar acest lucru se datorează faptului că bate alte țesături în competiția pentru higroscopicitate. Poate absorbi până la 30% din greutatea sa în lichid și rămâne uscat la atingere. Este o țesătură aerisită, delicată. În plus, utilizarea mătăsii are un efect anti-îmbătrânire. Acest lucru se datorează faptului că contactul cu mătasea stimulează metabolismul pielii noastre.

Vezi categoria noastră: Mătase

In

Oamenii au aflat că lenjeria este un material excelent pentru crearea țesăturilor deja în vremurile Egiptului antic. Se crede chiar că este una dintre cele mai vechi țesături. Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de in au fost dovedite prin ani de cercetare și practică. Se pare că lenjeria are, de asemenea, un efect de promovare a sănătății ca țesătură pentru persoanele care suferă de alergii. Este un material foarte respirabil și ușor, care permite pielii să respire și previne în mod eficient acumularea de umiditate, de exemplu din transpirație. Nu se teme de:

temperaturi ridicate, este durabil și absoarbe foarte bine umezeala.

Sa dovedit că utilizarea hainelor de in este favorabilă tratamentului anumitor boli ale pielii. Merită să încercați lenjeria de pat – utilizarea acesteia îmbunătățește calitatea somnului și bunăstarea generală.

Vezi categoria noastră: Lenjerie

Bumbac

Una dintre cele mai populare țesături din lume cu origine chineză. Este utilizat pentru producerea diferitelor haine și articole utilitare – tricouri, lenjerie de corp, perdele sau prosoape de ceai. Utilizarea bumbacului natural este esențială pentru persoanele alergice la țesături. La fel ca mătasea și inul, absoarbe foarte bine umezeala, permite pielii să respire și nu acumulează microorganisme. În plus, este un material foarte durabil. Nu este amenințată de spălarea frecventă și aceasta este una dintre metodele de a scăpa de bacteriile ascunse în murdărie. Material elastic, confortabil, plăcut la atingere și moale. Își păstrează valorile de utilitate pentru o perioadă foarte lungă de timp. Cel mai universal dintre materialele de urgență pentru persoanele care suferă de alergii.

Vezi categoria: Bumbac & Batiste

Fibra de bambus

Efectele hipoalergenice ale fibrelor de bambus au fost descoperite relativ recent. Se pare că atunci când vine vorba de absorbția umezelii, bambusul este de până la trei ori mai bun decât bumbacul la acest lucru! Acest lucru face ca ciupercile și bacteriile să scape din material. Materialul în sine este foarte neted, elastic și susceptibil la vopsire la atingere. Hainele din fibre de bambus sunt o plăcere de purtat. O alternativă bună și relativ ieftină la bumbac.

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...