Țesături calde sau cum să vă pregătiți pentru iarnă

Știți ce țesături de iarnă vor fi cele mai la modă în acest an? Temperaturile de îngheț nu trebuie întotdeauna asociate cu un pulover gros, supradimensionat. Și în timp ce lâna densă este atemporală și versatilă, materialul perfect pentru iarnă nu trebuie să fie gros. Vedeți ce alte fibre ar putea fi de interes pentru dvs.

Ce țesătură este cel mai bine să alegeți pentru hainele de iarnă?

Cu fiecare nou sezon, așteptările cu privire la proprietățile hainelor pe care le purtăm se schimbă. Pentru a asigura confortul și comoditatea fără a suprapune prea multe straturi în același timp – acordați atenție proprietăților specifice fiecărei țesături tricotate. În timpul iernii, materialele naturale, cum ar fi lâna merinos, angora și cașmirul frumos la atingere, funcționează cel mai bine. Țesăturile calde pentru iarnă pot avea o varietate de texturi și alte grosimi. Puțini oameni își dau seama că unul dintre materialele clasice care sunt asociate cu ușurința și aerisirea – va fi, de asemenea, perfect pentru iarnă. Desigur, vorbim despre mătase delicată și plăcută la atingere pe care o puteți purta pe tot parcursul anului!

Mătasea – este un material bun pentru iarnă?

Mătasea este un material natural care este renumit pentru ușurința, nobilimea și proprietățile sale uimitoare de izolare termică. Mătasea purtată vara aduce ușurare corpului în timpul temperaturilor ridicate. Mătasea răcește perfect și asigură o circulație optimă a aerului. Un fapt interesant este că își face treaba la fel de bine iarna. Mătasea, ca și lâna reală, are proprietăți de izolare termică, ceea ce înseamnă că sunt țesături ideale pentru iarnă.

Țesătura de iarnă din mătase este ușoară și păstrează căldura fără riscul supraîncălzirii. O rochie sau o bluză de mătase va fi la fel de confortabilă de purtat iarna ca și vara. Hainele de mătase pot fi, de asemenea, o alternativă la tricotajele din lână de iarnă, la care unii oameni pot fi alergici. Mătasea este non-alergenică, ușor pigmentată și este, în general, o țesătură tricotată foarte grațioasă, nobilă și elegantă pentru uzul zilnic și la ocazii speciale.

Căutați o țesătură călduroasă pentru iarnă – verificați ce vă oferă lâna!

Lana, deși poate fi asociată doar cu un pulover gros cu un model Zakopane, este o țesătură tricotată universală care poate fi purtată pe tot parcursul anului și în mai multe versiuni. Lana adevarata este de origine animala – este obtinuta din par de oaie. Vata de cămilă și lâna de capră sunt, de asemenea, destul de populare pe piață (puteți citi mai multe despre aceasta mai târziu).

Dacă vă întrebați ce țesături să alegeți pentru iarnă, puteți pune în siguranță lână pe podium. Lana de bună calitate are abilități higroscopice foarte mari. Aceasta înseamnă că absoarbe foarte bine umezeala din piele și este extrem de igienic. Un pulover și o pălărie din lână, indiferent de condițiile de afară și de umiditatea ridicată – nu se vor simți niciodată ude.

Ce să caute atunci când alegi lână?

Interesant, hainele din lână pot fi foarte delicate și subțiri, garantând în același timp cea mai înaltă izolare termică. Rochii din lână, pulovere, eșarfe, pălării – acestea sunt haine care vor fi perfecte pentru iarnă! Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei țesături tricotate pentru iarnă, care să se potrivească bine corpului și să nu fie predispusă la o posibilă întindere – căutați o țesătură tricotată din lână cu un amestec de elastan. Atunci când alegeți țesături tricotate din lână, fiți întotdeauna ghidați de compoziția lor. Cu cât mai multă lână există în compoziția lor, cu atât sunt mai bune proprietățile termoizolante ale materialului, dar și cu atât este mai mare susceptibilitatea la întindere. Lana de înaltă calitate nu este ieftină – dacă vă concentrați asupra calității înalte, trebuie să țineți cont de faptul că veți plăti mai mult, dar hainele vor fi, de asemenea, mult mai durabile.

Cașmir – vată de capră din cașmir

Vă întrebați ce material să alegeți un pulover pentru iarnă? Interesează-te cașmirul elegant și călduros! Cașmirul este una dintre cele mai nobile (și mai scumpe) lână din lume. În funcție de alegerea tipului de cașmir – I sau II – prețul și calitatea țesăturii tricotate cresc proporțional. Cașmirul din clasa întâi este un material scump, extrem de moale și frumos strălucitor, din care sunt fabricate pulovere elegante și șaluri calde de iarnă. Cașmirul din clasa a doua este mai des folosit pentru a produce haine de zi cu zi și mai de zi cu zi. Cașmirul din clasa a doua va fi mai greu la atingere, deși în comparație cu lâna de oaie, este încă extrem de moale. Cașmirul este lână – au proprietăți similare de izolare termică – vă mențin perfect cald, vor fi aerisite și confortabile în același timp.

Acum că știți care țesături de iarnă vor fi cele mai confortabile, mai călduroase și mai durabile - acum uitați-vă prin garderoba dvs. și oferta de iarnă pe care angrosistul de țesături a pregătit-o pentru dvs. Poate din cauza sezonului de iarnă care urmează și a zilelor scurte și reci, merită să completați rafturile dulapului dvs. cu pulovere atemporale, clasice și calde, pelerine, rochii și eșarfe din lână, cașmir și mătase?

Comentarii ()

Încărcare...