Piele ecologică și piele naturală

Diferențele dintre pielea naturală și pielea artificială sunt atât de fundamentale încât este dificil să se indice în mod clar ce material este mai bun - mai ales că motivațiile persoanelor care caută un răspuns la această întrebare sunt diferite. Din acest motiv, vom prezenta avantajele și dezavantajele fiecărei soluții și vom sugera cum să recunoaștem ambele materiale. Datorită acestui fapt, atunci când plasați următoarea comandă, o veți face în mod conștient, ținând cont de cele mai importante diferențe dintre pielea naturală și pielea ecologică.

Piele ecologică – ce este?

Pielea ecologică este un material care imită pielea naturală – în special în aparență, este înșelător de asemănătoare cu pielea de origine animală. Țesătura de poliester acoperită cu clorură de polivinil este utilizată pentru producția sa, deși tehnologia modernă permite utilizarea diferitelor variante ale acestei combinații. În zilele noastre, în multe cazuri, este posibil să întâlniți un strat de poliuretan în loc de un strat din PVC. Pielea ecologică, cunoscută și sub numele de piele ecologică, piele artificială și piele sintetică, este fabricată ca urmare a unui proces chimic – aceasta înseamnă că nu se utilizează produse de origine animală în producția sa. Acest lucru afectează prețul materialului, care este considerabil mai mic decât prețul pielii naturale.

Lipsa suferinței animalelor este cel mai mare avantaj al pielii ecologice pentru mulți oameni. Al doilea grup, care apreciază pielea artificială, acordă o atenție deosebită prețului relativ scăzut. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui material, calitatea pielii false variază de la producător la producător , astfel încât obiectivul dvs. ar trebui să fie găsirea unei piele de înaltă calitate. 

  • Dezavantaje: lipsa circulației adecvate a aerului, miros iritant, puternic dacă pielea ecologică este de calitate scăzută, impact dăunător asupra mediului în cazul producătorilor iresponsabili, durabilitate mai scăzută.
  • avantaje: fără animale în producția de piele artificială, preț atractiv, aspect înșelător de similar cu pielea naturală, curățare ușoară, rezistență la apă și, prin urmare, nu este nevoie să mențineți materialul, rezistență ridicată la dezinfectanți.

Ce este pielea naturală?

În ciuda numeroaselor controverse legate de producție, pielea naturală, spre deosebire de pielea ecologică, este încă considerată un material nobil în multe cercuri. Pantofii din piele, gențile de mână și portofelele sunt deosebit de apreciate, deoarece clienții se așteaptă la durabilitatea ridicată pe care pielea animală o garantează de la aceste produse. Cea mai comună este pielea de vacă, pe care producătorul trebuie să o curețe, să o bronzeze, să o furnireze și să o întrețină corespunzător – din acest motiv, pielea naturală este cu siguranță mai scumpă decât pielea ecologică. Procesul de creare a acestuia necesită un angajament mai mare și cunoștințe de specialitate, de care depind mirosul și textura produsului finit. Veți aprecia în special pielea naturală atunci când alegeți produse din fabrici mici care subliniază calitatea manoperei.   

  • dezavantaje: preț ridicat, suferința animalelor asociată cu producția, nevoia de îngrijire regulată și adecvată, lipsa rezistenței la temperaturi ridicate și apă, 
  • Avantaje: durabilitate ridicată, biodegradabilitate, fără alergii și iritații, circulație bună a aerului care asigură confort la purtare, exclusivitate.

Piele naturală și piele artificială – cum să le distingem?

Mulți oameni care se întreabă care este o soluție mai bună – piele naturală sau ecologică – au o problemă cu distingerea materialelor din magazin. Cum să verifici dacă jacheta pe care o probezi este din piele artificială sau piele de vacă? Primul pas ar trebui să fie să vă îndreptați ochii spre stratul inferior al materialului, pe care producătorii îl acordă mult mai puțină atenție, ceea ce înseamnă că nu imită atât de bine pielea naturală. Pielea artificială este, de asemenea, de obicei mai subțire și mai predispusă la întindere atunci când materialul este încălzit. Adevărul este, totuși, că producătorul este obligat să furnizeze informații dacă articolul este fabricat din piele naturală sau ecologică. În cele mai multe cazuri, puteți avea încredere în etichetă și puteți lua o decizie de a cumpăra produsul pe baza acesteia.

Rezumat

Dilema a ceea ce să aleagă – piele ecologică sau naturală – toată lumea trebuie să rezolve pe cont propriu. Este o decizie care necesită răspunsuri la întrebări etice, dar și legate de capacitățile noastre financiare. În calitate de angrosist profesionist de materiale , vă sfătuim să acordați o atenție deosebită calității materiei prime și manoperei produsului finit. Diferențele diferite dintre pielea ecologică și cea naturală contează pentru toată lumea - dacă puneți etica pe primul loc, pielea artificială va fi o alegere mai bună, dar persoanele care apreciază durabilitatea peste medie vor opta probabil pentru produse din piele de vacă. Adesea, totuși, factorul decisiv este prețul, care nu vă diminuează în niciun fel decizia. Cel mai important lucru este să alegeți un furnizor dovedit de materiale pentru care calitatea este o prioritate. 

Comentarii ()

Încărcare...