- today
- perm_identity Izpol
- label Sfaturi
- favorite 0 Îi place
- remove_red_eye 15140 Vizite
Recent, lumea modei a tremurat de "scandaluri de etichete". Pot exista multe companii care își bazează operațiunile pe norme inechitabile. În zilele noastre, cumpărarea este foarte rapidă și ușoară. De asemenea, cumpărăm din ce în ce mai mult și adesea nu ne gândim la cine și cum ne-a produs hainele. Ultimele săptămâni ne-au arătat cât de important este să verificăm informațiile despre mărci și să facem achiziții în cunoștință de cauză.
Verificați eticheta
De obicei, suntem conștienți de ceea ce căutăm: tăierea și tăierea potrivită pentru noi. Vrem ca hainele noastre să se potrivească tendințelor actuale. Deci, de ce să nu extindem această conștientizare? Putem începe prin a verifica ce este pe etichetă. Să fim atenți unde și cum sunt făcute hainele pe care le cumpărăm.
În timp ce știm din ce în ce mai multe despre partea întunecată a industriei modei, încă nu vorbim suficient despre prețul pe care mediul îl plătește pentru moda rapidă și ieftină. Ar trebui să acordați o atenție deosebită etichetelor, materialului și modului în care sunt cusute hainele. Cel mai bine este să renunți la un produs cu "60% poliester" pe etichetă și să cauți haine unde vei vedea, de exemplu, "100% bumbac" sau "95% mătase, 5% elastan". Merită să vă concentrați asupra calității țesăturilor sau hainelor pe care le cumpărați, deoarece cu siguranță vă veți putea bucura de ele mai mult timp .
Cea mai bună alegere vor fi produsele din mătase, lenjerie, bumbac, lână. Datorită calității și proprietăților lor. De asemenea, recomandăm viscoza, care este un înlocuitor ieftin pentru mătase. Poate avea și avantajele bumbacului, deoarece este un material inteligent. În timpul fazei de producție, i se pot da diferite caracteristici. Dacă doriți să aflați mai multe despre proprietățile viscozei, faceți clic aici.
Moda eco
Moda poate fi "ecologică" în multe feluri. De exemplu, aceasta poate însemna producerea de bumbac organic care este cultivat fără utilizarea produselor de protecție a culturilor, cum ar fi pesticidele și îngrășămintele artificiale. Eco-moda poate însemna, de asemenea, că o marcă produce și vinde produsele sale în conformitate cu principiile comerțului echitabil. Poate susține producția locală care reduce amprenta de carbon – atât de mortală pentru mediu. De fapt, moda ecologică poate fi ceva diferit din punctul de vedere al consumatorului și ceva diferit din perspectiva mărcii.
Dezinformare ecologică
Termenul trebuia să se refere la cuvântul englezesc "whitewashing" care înseamnă văruire. A fost folosit pentru prima dată de Jay Westervelt într-un articol care descrie hotelurile care și-au încurajat oaspeții să-și schimbe prosoapele mai rar din presupusa preocupare pentru mediu, dar, de fapt, economisesc timp pe produse de curățare și rufe.
În traducere liberă, "greenwashing" înseamnă "minciună verde". Este un fenomen care implică a da clienților impresia că un anumit produs sau compania care îl produce trăiește în armonie cu natura și ecologia.
Certificate ecologice pentru îmbrăcăminte
GOTS (Standard Global Organic Textile). Acesta este unul dintre cele mai populare certificate ecologice din Europa, care garantează că un anumit produs a fost creat cu respect pentru mediu.
Fairtrade este un certificat de comerț echitabil. Se acordă producătorilor care îndeplinesc o serie de cerințe în timpul producției de îmbrăcăminte. Acestea includ, de exemplu, grija pentru dezvoltarea comunităților locale sau a mediului. Certificatul este, de asemenea, acordat companiilor care nu încalcă drepturile angajaților.
Se aplică eticheta ecologică pentru textile, atât materiale naturale, cât și artificiale. Este un certificat UE, care este acordat în Polonia de către Centrul Polonez de Testare și Certificare.
Să dăm hainelor noastre o a doua viață!
Pe lângă faptul că suntem conștienți atunci când cumpărăm, ceea ce vom face cu hainele atunci când nu le vom mai purta joacă, de asemenea, un rol imens. Există foarte multe posibilități în acest domeniu: magazine second-hand, colecții de îmbrăcăminte de caritate, schimb de haine sau vânzări pe portaluri de internet. De asemenea, vă încurajăm să refaceți hainele vechi. Ele pot fi scurtate, nasturi, cusute și poate chiar brodate pe un tricou sau pantaloni care vor primi o a doua șansă. Vă lăsăm invenția creativă!