Bumbacul și proprietățile sale

Bumbacul provine din copaci și arbuști care pot fi găsiți în sălbăticie pe aproape fiecare continent. Cel mai bun provine din țările în care există soare bun, precipitații moderate și fără îngheț. Se coace pentru recoltare atunci când florile sale se estompează și apar capsule pline de semințe. 

Deși multe țări au adoptat un mod bazat pe mașini de recoltare a bumbacului, în Asia acesta este încă cel mai adesea recoltat manual. Apoi fibrele sunt separate de semințe. Fibrele sunt transformate în baloturi și transportate la filatură unde sunt pieptănate. Ele câștigă moale și flexibilitate. Apoi este filat într-un atelier specializat, uneori încă manual pe războaie de țesut. Semințele de bumbac, care rămân după procesul de producție, sunt utilizate în scopuri alimentare. De ce vorbim despre toate acestea?

Bumbacul este un material natural și funcțional

Pentru a sublinia faptul că bumbacul provine dintr-o materie primă naturală. Nu este o țesătură sintetică sau artificială și, prin urmare, are calități atribuite numai țesăturilor naturale. Este moale și confortabil de purtat. Este ușor de curățat și are unele proprietăți de promovare a sănătății. Este unul dintre cele mai populare materiale pentru producția de haine sau cârpe. Este, de asemenea, utilizat în următoarele industrii:

  • industria farmaceutică, pentru producția de pansamente și alte materiale igienice,
  • și chiar plase de pescuit,
  • filtre de cafea,
  • producția de ulei,
  • bancnote de dolari.

Își datorează popularitatea procesului relativ ieftin de aprovizionare și producție, precum și calităților despre care vom vorbi.

Vezi țesăturile noastre: Bumbac și Batiste

Bumbacul – un material cu proprietăți extraordinare

Bumbacul este un material foarte higroscopic. Aceasta înseamnă că absoarbe eficient umezeala, ceea ce este important vara, când transpirăm intens. Interesant este că nu se simte umed, chiar dacă absoarbe până la 25% din greutatea sa. În funcție de cât de gros sau subțire este materialul de bumbac pe care îl comandăm, acesta va păstra bine căldura. Țesăturile mai subțiri se dovedesc a fi mai bune pentru vară, deoarece fac hainele aerisite. Bumbacul mai gros este o țesătură pentru iarnă, când trebuie să vă protejați de frig. .

Bumbacul este rezistent la întindere și temperatură ridicată. Acest lucru îl face grațios în spălare, dar și foarte igienic – majoritatea germenilor mor la temperaturi ridicate. Este o plăcere de purtat, deoarece este moale, netedă și plăcută la atingere. Este, de asemenea, sigur pentru piele. Bumbacul nu provoacă alergii, mâncărime sau mușcături - țesătura este ideală pentru copii. Un material excelent pentru hainele pentru copii – bumbacul este adesea folosit în producția de haine pentru cei mai mici!

Consultați categoriile noastre, cum ar fi: bumbac simplu și bumbac imprimat

Hainele din bumbac sunt durabile și confortabile

În ciuda faptului că bumbacul este o țesătură puțin mai puțin rezistentă la cute decât altele, este foarte durabilă. Hainele făcute din ea durează ani de zile și nu se deteriorează. Datorită faptului că este flexibil, se potrivește bine corpului, este confortabil de purtat și nu restricționează mișcarea. Vă permite să subliniați avantajele figurii dvs., ceea ce este valabil mai ales pentru tricouri și lenjerie de corp. Un avantaj neobișnuit al țesăturilor din bumbac este rezistența lor la mirosuri. Nu numai că trece prin mirosuri cu mare rezistență, dar le eliberează și foarte repede. O vizită la un pub cu miros de grăsime nu este, prin urmare, o problemă în cazul hainelor din bumbac. Pe de altă parte, soluția la problemele de șifonare este călcarea și curățarea corespunzătoare.

Cum se spală, fierul și bumbacul uscat? Țesătură de bumbac – sfaturi

Bumbacul, datorită structurii sale naturale, necesită îngrijire corespunzătoare. Nu puneți haine umede într-un dulap sau valiză pentru a le împiedica să mucegăiască.

Călcatul bumbacului – la ce temperatură ar trebui să-mi setez fierul de călcat?

Cu toate acestea, este rezistent la temperatură – poate fi călcat chiar și la 150-180 ° C. Se desprinde mai repede dacă călcați cu abur.

Spălarea bumbacului – la câte grade?

Bumbacul este, de asemenea, relativ ușor de spălat. Nu se teme de temperaturi de 90 ° C și mai mari. Cu toate acestea, merită să scădeți puțin temperatura de spălare, la aproximativ 60 ° C dacă bumbacul este vopsit. Poate fi filat.

Uscarea hainelor din bumbac

Când uscați, nu uitați să nu-l lăsați mototolit și mai degrabă nu în plin soare. Expunerea prelungită la raze îl poate deteriora.

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...