Vă sfătuim ce țesături să folosiți pentru a coase o rochie de mireasă

În ziua nunții, fiecare femeie vrea să arate specială. La urma urmei, este una dintre cele mai importante zile din viața noastră. Unele dintre noi ne-am proiectat rochia perfectă pentru această ocazie încă din copilărie, creând compoziții din decupaje din reviste de nuntă sau modă. În cele din urmă, după mulți ani, vine ziua și ne confruntăm cu o alegere extrem de importantă, care este alegerea unei rochii de mireasă. Atunci ne referim în primul rând la tăiere. Lungă, cu volane, subliniind bustul, cu un decolteu mic, mult tul sau poate o rochie foarte simplă? Trebuie reținut faptul că, pe lângă tăiere, materialul din care a fost sau va fi făcută rochia este, de asemenea, important. Venim la salvare: Ce țesături sunt perfecte pentru această zi importantă?

fa206f4e04e49b3f58f149c4643574f0.jpg

Gupure – o varietate foarte elegantă de dantelă, se distinge prin materiale de înaltă calitate și decor mai bogat decât dantela standard. 

Dantelă o parte caracteristică este finisajul deschis, care impresionează prin bogăția modelelor. În croitorie, ele sunt cel mai adesea folosite ca elemente decorative. Ele au fost la modă invariabil de mulți ani.

Crep – un material rezistent și moale, rezistent la cute. Crepul vine în  multe soiuri, care diferă în ceea ce privește compoziția și grosimea. Arată grozav în cazul rochiilor strâmte. 

Mătasea – un material nobil. Neted și alunecos. Adaugă strălucire și arată grozav. Am scris despre proprietățile mătăsii aici

Grosgrain – materialul este rigid, foșnet și strălucitor. Rezistent la deteriorare și decolorare. Perfecte pentru rochii de mireasă, de ex. cele mai voluminoase, precum și pentru croielile clasice. Grosgrain este adesea folosit pentru a coase o rochie de mireasă în litera "A".

Muselină – o țesătură cu aerisire incredibilă. Neted, translucid, delicat și moale la atingere. Folosit în principal pentru rochii care subliniază formele.

Organza – o țesătură subțire și transparentă, în același timp destul de rigidă.  Acesta va fi perfect pentru tăieturi cu bibelouri și draperii, precum și rochii cu mult volum, care în același timp ar trebui să dea impresia că sunt aerisite. 

Satin – o țesătură netedă și curgătoare. Pe de o parte, strălucitor și, pe de altă parte, mat. Se potrivește perfect și funcționează bine în forme foarte elegante, demne, de rochii de bal. Este, de asemenea, o alegere bună pentru nunțile de toamnă și de iarnă, deoarece va proteja bine de frig.

Sifon – o țesătură plăcută la atingere, ușoară și ușor translucidă. Cel mai adesea folosit în tăieturi aerisite și simple. Va fi perfect pentru rochii de mireasă boho, perfect pentru nunțile de vară.

Tulle – o țesătură transparentă. Datorită procesării sale ușoare, poate fi folosit pentru a crea creații foarte diferite, cu forme interesante. 

Tafta – o țesătură destul de rigidă, ușoară și foșnetă. Va funcționa bine cu tot felul de draperii, pliuri, bibelouri și maneci. Poate fi puternic sau ușor strălucitor. Este ușor să dați forma rochiei fără să o cântăriți.

Jacquard – un material gros și greu, cel mai adesea modelele sunt gravate pe el. Perfecte pentru rochii de mireasă scurte sau rochii de bal foarte elegante în stil retro/vintage.

Georgette – un material fluid, mat, translucid. Puțin mai rigid și mai greu decât muselina. Este perfect pentru rochii de mireasă aerisite. 

30cbda7f404cdf125d81b62f71bfc214.jpg

Dacă mergeți la cumpărături în căutare de țesături, nu vă fie frică să cereți o bucată de țesătură și mostre, astfel încât să vă puteți gândi la asta, se poate dovedi că vă veți răzgândi de câteva ori, iar ideea se va maturiza în capul dvs. pentru câteva zile. În angrosistul nostru, serviciul profesional vă așteaptă pentru a vă ajuta să alegeți țesătura perfectă.

Dacă doriți să aflați ce țesături să folosiți pentru a coase un costum, verificați aici

Fotografii cu rochie de mireasă - Pinterest

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...