Ce țesături merită purtate toamna?

Știați că țesăturile potrivite pentru toamnă pot fi nu numai calde, ci și confortabile și frumoase? Când zilele devin din ce în ce mai scurte și mai reci, majoritatea dintre noi visează să se ascundă într-o casă caldă cu o ceașcă de ceai fierbinte. Cu toate acestea, nu toată lumea își poate permite un astfel de confort și, în ciuda vremii nefavorabile, trebuie să iasă la drum. Cheia confortului și confortului în această perioadă a anului este îmbrăcămintea potrivită. Ce țesături pentru toamnă vor funcționa bine în stilul de zi cu zi?

Țesături călduroase pentru toamnă – ne concentrăm pe natură!

Toamna, merită să pariați pe haine confortabile și calde. Fiecare sezon are propriile reguli – ceea ce purtăm vara probabil că nu va trece testul în zilele mai reci. Țesăturile și țesăturile tricotate au scopuri diferite, așa că, dacă vrem ca vremea schimbătoare de afară să nu fie aspră pentru noi, trebuie să acordăm mai multă atenție compoziției materialelor din care sunt cusute hainele noastre. Țesăturile mai grele și mai groase de origine naturală asigură o izolare mai bună împotriva frigului și sunt mai confortabile. Ce țesături vor funcționa cel mai bine toamna?

Cașmir și lână – perfecte pentru pulovere și paltoane

Cașmirul este un tip de lână. Cu toate acestea, nu provine de la oi, ci de la caprine crescute în Asia (capre de cașmir). Dacă vă întrebați ce țesătură pentru toamnă va arăta bine la birou și în timpul întâlnirilor oficiale – puteți paria cu ușurință pe cașmir de lux. Este o țesătură nobilă pentru un pulover care nu numai că va fi plăcut la atingere și delicat, ci și foarte elegant.

Atunci când alegem îmbrăcăminte exterioară pentru toamnă, trebuie să acordăm o atenție deosebită materialului. Lana de lână poate proveni din părul diferitelor animale (nu doar oi). Țesătura din lână nu numai că oferă căldură optimă, ci protejează și împotriva vântului, impermeabilizează umezeala și garantează o bună circulație a aerului. Cele mai de dorit (și, din păcate, nu cele mai ieftine) țesături pentru haine includ vata de cămilă. Ceea ce este important – extracția sa este un proces natural și nu provoacă suferință animalelor!

Bumbac – perfect pentru bluze și hanorace

O altă sugestie pentru o țesătură bună pentru toamnă nu vine de la animale. Bumbacul este o țesătură naturală de origine vegetală. Este o țesătură excelentă pentru o eșarfă, hanorac, bluză și tricou mai gros. Deosebit de remarcabil este așa-numitul bumbac periat, adică flanelul popular. Deși majoritatea dintre noi suntem asociați în mod nemăgulitor cu cămașa "nemuritoare"  din flanel în carouri – face haine încântătoare și călduroase pentru toamnă. Țesăturile din bumbac oferă căldură, sunt confortabile de purtat și dacă adăugați un amestec de fire elastice (de exemplu, elastan) - acestea subliniază perfect figura.

Țesăturile din bumbac pentru toamnă sunt versatile, confortabile și accesibile. În funcție de alegerea greutății lor, puteți influența grosimea finală și greutatea acestor țesături. Fiecare angrosist bun de țesături oferă cel puțin câteva greutăți de fibre din care să aleagă. Cu cât valoarea lor este mai mare, cu atât materialul va fi mai gros și mai greu.

Denim și corduroy – pentru  pantaloni, fuste și multe altele!

Denimul și corduroy sunt țesături caracterizate prin durabilitate, rezistență la deteriorare și durată lungă de viață. În plus față de denimul indigo iconic, din care sunt cusute pantaloni clasici, cunoscuți sub numele de blugi, merită, de asemenea, să acordați atenție corduroy. Este o varietate foarte interesantă și caldă, groasă de țesătură de bumbac. Se caracterizează printr-o textura tridimensională cu linii convexe, paralele.

Un fapt interesant este că corduroy este o altă formă de catifea care, conform tradiției, este purtată de toți membrii de sex masculin ai familiei regale engleze. Deși numele polonez "corduroy" nu sună plăcut urechii și este asociat mai degrabă cu îmbrăcăminte grosieră – pantalonii și fustele corduroy (și chiar jachetele) sunt o propunere la modă și interesantă pentru toamnă.

Catifea și velur

Catifeaua și velurul sunt țesături perfecte pentru toamnă asociate cu luxul. Soft, ușor strălucitoare și plăcute la atingere, ele decorează nu numai interioare elegante, ci și podiumuri de designeri bine-cunoscuți. Creațiile de velur și catifea au fost o adevărată bijuterie la prezentările de modă de anul trecut ale unor celebrități precum Alexander McQueen sau casa de modă Gucci. Catifeaua este o țesătură excelentă pentru o haină ușoară, care, în combinație cu țesături puțin mai puțin sofisticate, va avea un stil casual, de zi cu zi.

Care este diferența dintre țesătura de catifea și velour? Deși ambele materiale sunt clasificate ca țesături de pluș, principalele diferențe constau în metoda de producție a acestora și în lungimea părului ("tricomi"). Catifeaua este mai nobilă decât velurul și are peri mai lungi. Cel mai scump este făcut din mătase. Velurul este mai subțire decât catifeaua și, atunci când este pregătit corespunzător, poate chiar imita pielea de căprioară cu textura sa!

Acum că știm ce țesătură de pulover va funcționa cel mai bine toamna și din care este bine să coaseți o eșarfă călduroasă - nimic nu stă în calea începerii unei noi garderobe de toamnă. Ce țesături purtăm toamna ne vor afecta nu numai aspectul, ci și sănătatea și bunăstarea.

Comentarii ()

Încărcare...