Țesături pentru haine

Ce material pentru o haină va funcționa cel mai bine? Îmbrăcămintea exterioară este de obicei purtată mult mai mult de un sezon. De aceea merită să pariați pe designul atemporal și țesăturile de înaltă calitate care nu se deteriorează în timpul utilizării. În primul rând, acestea ar trebui să fie rezistente la umiditate, confortabile și calde. De neînlocuit toamna și iarna sunt, printre altele, lână, cașmir și alpaca. Natural, rezistent la deteriorare și, mai presus de toate, arată extrem de elegant. Verificați ce alte țesături de haine din magazinele online merită alese.

Ce țesătură pentru o haină să alegeți?

Țesăturile pentru haine sunt disponibile într-o gamă foarte largă de variante diferite. Dacă intenționați să coaseți îmbrăcăminte exterioară, puteți alege în primul rând din materiale clasice, adică:

  • lână de blană,
  • Caşmir
  • alpaca
  • lână de boucle,
  • Costum de lână.

Merită să alegeți țesături de haină în funcție de cât de cald trebuie să fie îmbrăcămintea. De exemplu, lâna de costum este puțin mai subțire decât cașmirul, deci va funcționa destul de bine în perioada de tranziție.

Cum este țesătura pentru o haină cea mai versatilă? Este cu siguranță lână de acoperire, care, după cum sugerează și numele, este concepută pentru coaserea acestui tip de haine. Poate fi folosit pentru a crea paltoane de orice croială – clasice, fanteziste și casual. Este, de asemenea, minunat pentru coaserea jachetelor pentru doamne și domni și pentru cei mai tineri. Cu toate acestea, atunci când planificați capace pentru copii, este bine să acordați atenție dacă lâna nu mușcă.

Palton – ce material în afară de lâna tradițională de oaie?

O alegere dovedită atunci când vine vorba de țesături de haină este, de asemenea, alpaca. Materialele care conțin lâna acestui animal au o permeabilitate excelentă la aer și proprietăți izolatoare, au grămezi mai lungi și sunt foarte moi. Ele sunt perfecte pentru coaserea unei haine, jachete sau veste.

O alpaca lungă într-o culoare frumoasă de caramel este o alegere atemporală pentru zilele de iarnă. Pe de altă parte, țesătura cu strat scurt este un material perfect pentru îmbrăcămintea exterioară. Este mai subțire, dar totuși vă menține cald.

O altă propunere este cașmirul, care este lână extrem de elegantă obținută de la caprele din Kashmir care trăiesc în Himalaya. Este extrem de ușoară și plăcută la atingere, dar și foarte caldă – de până la opt ori mai caldă decât lâna de oaie!

Merită acordată atenție țesăturilor țesute din cașmir cu un mic amestec de poliamidă. Ele au o strălucire caracteristică, sunt foarte delicate, moi și confortabile.

Pe de altă parte, țesătura italiană, cu strat dublu, țesută din cașmir, cu adaos de lână naturală, este ideală pentru coaserea articolelor de îmbrăcăminte exterioară. Se încălzește și, în același timp, permite pielii să respire. Cașmirul îl face să aibă proprietăți izolatoare și mai bune.

Țesături pentru haine – cum să le îngrijești?

Trebuie reținut faptul că țesăturile din lână nu sunt potrivite pentru auto-spălare – nici manuală, nici automată. Acestea ar trebui să fie duse la o curățătorie chimică, unde vor fi curățate profesional. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică numai cașmirului sau alpaca. Dacă aveți o haină sau o jachetă din materiale sintetice, de exemplu ecofur, nu merită, de asemenea, să riscați să le spălați acasă.

Cea mai bună soluție este încredințarea capacului profesioniștilor. Din fericire, nu trebuie să o faci prea des. Este suficient să aveți țesăturile de haină curățate o dată pe sezon sau mai des dacă jacheta se pătează, de exemplu.

Hainele din lână trebuie depozitate într-o stare agățată, astfel încât să nu-și piardă forma și să nu creeze cute inestetice. De asemenea, trebuie să le protejați de molii, adică insectele care se hrănesc cu lână. Interferența lor poate provoca găuri dificil de mascat.

Urmând câteva reguli simple, te poți bucura de ani de zile cu un palton sau o jachetă din materiale de bună calitate. Cu siguranță merită să investiți în țesături de înaltă calitate.

Mai multe aici: https://izpol.pl/fabrics/en/92-fabrics-for-p%C5%82aszcze-and-jackets

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...