Marea întoarcere a câinilor

La modă, foarte des brevetele simple sunt cele mai bune. Un exemplu perfect este acesta, alb-negru, simplu și invariabil elegant – houndstooth. Acest model distinctiv și strălucitor în simplitatea sa alb-negru a fost cu noi de zeci de ani.

Pentru unii, houndstooth poate avea asociații arhaice și demodate, dar este într-adevăr cazul? Sau poate doar experimentăm o renaștere a clasicilor, care sunt reprezentați de țesătura houndstooth? După cum se dovedește, houndstooth încă nu devine plictisitor, deoarece cu fiecare sezon ulterior apare în tendințe într-o versiune ușor diferită.

Ce este houndstooth – un model care leagă generațiile de modă

Houndstooth este unul dintre cele mai recunoscute modele din modă. Puteți găsi exemple de țesături houndstooth în categoria noastră de țesături cu model. Este un model caracteristic alb-negru, uneori asemănător cu o tablă de șah, alteori fantezist și strâmb, cu un cec mai mult sau mai puțin dens. Puteți întâlni diferitele sale variante, dar modelul houndstooth înseamnă întotdeauna simplitate și chic atemporal.

Țesătura Houndstooth este folosită în prezent de majoritatea designerilor. Și pentru că este neutru vizual și discret, se potrivește multor stiluri diferite. Acesta va funcționa bine ca accesoriu, fundal sau bază de stil. Atât pentru ocazii formale, cât și pentru situații mai casual.

Țesătura Houndstooth – pentru ce a fost folosită?

De unde a venit ideea unui nume atât de ușor amuzant? Acesta este ceea ce numim modelul houndstooth în Polonia, iar sursa acestui cuvânt provine din spaniolul "pepita", adică groapa fructului. În alte țări, houndstooth este numit diferit. În Anglia, termenul Houndstooth, adică "dinte de câine", este obișnuit. Francezii, pe de altă parte, îl numesc Pied-de-Poule, ceea ce înseamnă "picior de pui".

Cea mai veche mențiune a utilizării câinilor datează din secolul al III-lea – a fost descoperită pe țesăturile scandinave ale vremii. De-a lungul anilor, modelul houndstooth a evoluat, iar forma de astăzi provine din Scoția. A fost foarte popular pe păturile de tweed din secolul al XVII-lea. Țesătura clasică houndstooth a câștigat popularitate în anii 30 ai secolului al XX-lea, datorită Prințului de Wales - Edward VII, care a popularizat acest model. Țesătura Houndstooth a fost folosită de mari designeri – Christian Dior, Michael Kors, Alexander McQueen și Geoffrey Beene. Acesta din urmă deja în anii '60. El a descoperit cum houndstooth funcționează bine cu lavandă, verdeață și caramel. Și, bineînțeles, faimoasa Coco Chanel, care iubea atât de mult tweed-ul.

Idei de styling – țesătură houndstooth

Tendințele modei se schimbă, dar houndstooth este un model atât de universal și dovedit încât apare în fiecare colecție anuală. Întoarcerea sa este cel mai adesea observată înainte de toamnă, deoarece este adesea un element al ținutelor pentru zilele mai reci. Și cum o porți astăzi? Cel mai clasic stil este țesătura houndstooth combinată cu alte haine în negru, gri, alb sau - dacă vrem să obținem un pic de condiment - roșu. Datorită bazei alb-negru, houndstooth este o țesătură care se armonizează cu diferite alte stiluri.

Vă vom oferi câteva idei:

  • Țesătura Houndstooth funcționează bine ca material pentru o haină într-o tăietură supradimensionată, precum și ca accesoriu, într-o versiune mică a modelului.
  • Adesea, pipeta este utilizată ca model pe un singur articol de îmbrăcăminte – de exemplu, numai pe o jachetă. Cu toate acestea, nu există contraindicații pentru a înnebuni puțin și a transfera dintele de câine la alte elemente din stilul dvs., de exemplu prin crearea unui costum sau a unui costum.
  • În unele stiluri, houndstooth este un model bun pentru un accesoriu sau accesoriu, chiar la fel de mic ca un papion sau cravată. În ciuda dimensiunilor sale, pipeta poate ieși în evidență și te poate face să arăți unic față de alte persoane, aparent îmbrăcate identic.

Alegerea dimensiunii modelului este foarte importantă pentru percepția generală a stilului. Cu cât este mai mare, cu atât accentul este mai puternic – îmbrăcămintea în sine atrage atenția asupra câinelui și subliniază caracterul puternic. Cu cât modelul este mai mic, cu atât stilul devine mai discret. Necesită o privire mai bună, atenție și își dezvăluie detaliile doar cu timpul. După cum puteți vedea, țesătura houndstooth poate fi purtată în multe feluri și o puteți găsi cu ușurință în depozitul nostru.

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...