Tafta - un material elegant

Căutați o țesătură care să funcționeze bine pentru coaserea unei ținute pentru o petrecere elegantă? O opțiune demnă de luat în considerare este tafta. Această țesătură este asociată cu un stil glamour atemporal, arată frumos pe figură și este durabilă în același timp. Dacă visezi la o minge frumoasă, o rochie de seară sau formală, folosește tafta pentru cusut. 

 

Tafta se caracterizează prin structura sa. Este relativ rigid, extrem de durabil și eficient. Datorită acestui fapt, puteți să-l drapați fantezist peste figură, creând ținute unice. În același timp, este și o țesătură care poate fi cumpărată la un preț cu adevărat atractiv. Verificați posibilitățile pe care le poate oferi tafta.

Câteva cuvinte despre tafta,

Tafta este un material dens și, prin urmare, destul de rigid, simplu. Cu toate acestea, nu vă lăsați păcăliți de această descriere generalizată, deoarece tafta este o țesătură extrem de nobilă. Mai exact, tafta de înaltă calitate poate fi făcută din mătase naturală, ceea ce îi conferă o strălucire inconfundabilă. Desigur, în zilele noastre nu este dificil să obțineți înlocuitori mult mai ieftini, care sunt fabricați din fibre sintetice, cum ar fi poliesterul, nailonul sau viscoza – care, totuși, ca și mătasea, vor asigura o permeabilitate mai bună a aerului.

 

Mulți oameni asociază tafta ca material cu un mod specific de a o purta – este o țesătură care foșnește cu fiecare mișcare. Acest lucru se datorează faptului că este rigid. Aceasta înseamnă că nu se va deforma. Tafta dă impresia că este bine amidonată, care tinde să-și păstreze forma.

Tafta – un material cu posibilități versatile

Un material nobil, cum ar fi tafta, poate fi folosit în multe feluri. Pe de o parte, este perfect ca bază pentru crearea ținutelor de seară, dar va funcționa bine și pentru coaserea unei bluze sau chiar a accesoriilor pentru casă. Cuvântul "tafta" provine din limba persană și înseamnă "țesătură răsucită", care se referă la modul în care este țesută. 

Rochii formale

În mod tradițional, tafta a fost folosită în principal pentru coaserea hainelor de zi cu zi (în special în secolele 18 și 19), dar și rochii de bal, rochii de mireasă și corsete. De aceea, tafta este considerată o țesătură elegantă și luxoasă, cel mai adesea folosită pentru coaserea rochiilor de mireasă, cocktail și seară. 

 

Asigurați-vă că verificați selecția largă de tafta disponibilă în angrosistul nostru!

Îmbrăcăminte de seară

De asemenea, putem coase costume de Revelion și rochii de carnaval. Tafta oferă o gamă foarte largă de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea culorii sau finisajului. Datorită acestui fapt, puteți crea costume originale și elemente inspirate dintr-o anumită epocă.

Imbracaminte eleganta pentru ocazii importante

De asemenea, puteți ajunge la tafta atunci când intenționați să coaseți bluze elegante, fuste, costume sau costume pentru femei. În prezent, nu este cea mai populară alegere, dar într-un timp tafta se poate întoarce în favoare, deoarece a fost foarte populară în acest rol în anii nouăzeci și începutul anilor 2000. 

Accesorii de casă

Nu merită să vă limitați doar la îmbrăcămintea de seară. Materialul din tafta, datorită numeroaselor sale avantaje, va funcționa bine și ca decor în casa ta. Este util în decorațiuni interioare, de exemplu pentru crearea de perdele, iar în trecut a fost folosit chiar și ca material pentru tapet și decorațiuni de perete.

Tafta – o țesătură cu multe fețe

Cel mai important pentru iubitorii săi, tafta strălucește frumos în mișcare. În funcție de lumina care cade pe țesătură, mai ales dacă urzeala și bătătura de tafta sunt în culori diferite, țesătura va străluci în ambele culori. Datorită acestui fapt, îmbrăcămintea se schimbă și fiecare pliu de pe țesătură pare să aibă o adâncime suplimentară, ceea ce creează un efect unic – de dorit mai ales atunci când vrem să arătăm impecabil. 

Puteți obține tafta cu o structură sau o textură mai clară, care poate fi simțită sub degete. Tafta încrețită (cunoscută și sub denumirea de tafta încrețită sau ondulată), în relief sau brodată sunt cele mai populare variante. Cel mai comun model este florile, deși printre țesăturile disponibile pentru vânzare veți găsi și tafta cu imprimeu sau decorată cu o ardere. 

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...