Cum să coaseți o rochie simplă de vară? Ghid DIY

Zilele calde fac . Dacă nu știți cum să procedați, suntem aici pentru a vă ajuta. Sfaturile noastre vă vor ajuta să alegeți materialul, modelul potrivit și să oferiți sfaturi specifice privind cusutul. Persoanele care abia își încep aventura cu cusutul sunt, de asemenea, încurajate să accepte provocarea.

Cum de a alege un material de rochie?

Considerațiile privind modul de coasere a unei rochii simple pentru vară ar trebui să înceapă cu alegerea țesăturii potrivite - în zilele fierbinți, una care este aerisită și ușoară va funcționa. Este bine să aveți grijă de calitatea înaltă a materialului - nu ne va provoca dificultăți în timpul coaserii, iar rochia ne va servi mult timp. Este o idee bună să ajungeți la bumbac, deoarece este o țesătură aerisită și un material natural, bun pentru piele și, în plus, este ușor de cusut. Vă recomandăm bumbacul într-o culoare solidă și cu imprimeuri frumoase, colorate. Pentru o căldură excepțională, vă recomandăm batistul de bumbac, a cărui greutate este mai mică decât cea a țesăturii tradiționale din bumbac, ceea ce îl face extrem de aerisit și respirabil. O opțiune interesantă este, de asemenea, un interlock din bumbac, foarte delicat. Țesătura este extrem de plăcută la atingere, astfel încât să puteți crea o ținută care îmbrățișează corpul din ea. O idee originală este țesăturile din dantelă, din care puteți crea o rochie cu adevărat frumoasă și formală. Pe de altă parte , țesătura delicată de mătase este o combinație de stil și eleganță.

Alegerea unui model de rochie pentru vară

Atunci când alegeți un model, merită să fiți ghidați de abilitățile de cusut pe care le avem. Daca esti la inceput de drum, gandeste-te la o rochie lejera cu o croiala simpla, pentru a nu te descuraja atunci cand iti creezi prima tinuta. Să sărim peste elementele suplimentare. De asemenea, îngustarea sau tăierea laterală poate fi prea dificilă pentru a începe. Cu toate acestea, dacă ați experimentat cusutul de ceva timp, este bine să vă gândiți la accesorii precum decolteu, volane sau buzunare. Puteți ajunge la accesorii de mercerie, cum ar fi nasturi eleganți sau dantelă. Totul depinde de imaginația ta!

Cum să coaseți o rochie simplă?

Acum că am ales materialul și modelul potrivit, ne putem apuca de treabă! Înainte de a trece la etapa următoare, pregătiți următoarele accesorii care vor fi cu siguranță utile la coasere:

  • Foarfece de croitorie
  • Ruletă croitor
  • Pins
  • stilou auto-dispărut
  • fier și masă de călcat.

Pasul 1

Puteți folosi un model gata făcut al rochiei sau îl puteți desena din cel gata. Desenați partea din față și din spate separat. Atunci când alegeți o rochie pentru a desena, asigurați-vă că se potrivește liber pe dvs. - când se va strânge, este posibil să nu ne încadrăm în ea după coaserea elementelor. Tot ce trebuie să faceți este să desenați jumătate din față și jumătate din spate.

Pasul 2

Înainte de tăierea țesăturilor din fibre naturale, acestea trebuie decatizate, adică supuse temperaturii și aburului. Aranjați modelul pe țesătură. Partea din față și din spate trebuie tăiate în ansamblu, deci trebuie să o adăugăm la linia de pliere a materialului. Tăiați partea inferioară a rochiei separat.

Pasul 3

Fixați partea din față și din spate a vârfului rochiei. Acum conectăm aceste secțiuni prin coaserea lor împreună. Nu uitați să nu colectați rochia prea mult, deoarece veți avea o problemă să o îmbrăcați. După coasere, încercați în partea de sus. Apoi terminăm decolteul rochiei, în funcție de cum vrem să arate. Acum trecem la partea de jos a rochiei - o coasem la linia laterală și coasem partea de jos a rochiei.

Rochie de vară de la tine

Rochia ta de vară auto-făcută va atrage cu siguranță atenția celorlalți! Cu siguranță veți putea să o coaseți dacă țineți cont de sfaturile noastre. Chiar dacă există unele dificultăți, nu merită să renunți - satisfacția de a coase o rochie simplă de vară va fi imensă și există o mare probabilitate ca aceasta să te încurajeze să continui să fii creativ. Aveți șansa de a crea ceva unic și în stilul dvs., alegând croiala potrivită și tipul de material. Noroc!

Comentarii ()

Încărcare...