Mulți au aflat cât de frumoasă, durabilă și valoroasă este mătasea. Am dedicat una dintre postările noastre mătăsii. Are un efect benefic asupra sănătății pielii și are valori practice și estetice. De asemenea, poate fi țesut în mai multe moduri, obținând o structură diferită, un grad de luciu și o grosime. În angrosistul nostru puteți cumpăra orice mătase cu contorul, dar în primăvară și vară unele soiuri din această țesătură vor funcționa mai bine decât altele.

De ce mătase pentru rochii de primăvară și de vacanță?

Aceleași proprietăți care fac mătasea prietenoasă cu pielea și sănătatea o fac cea mai bună de purtat primăvara și vara. Aceasta este perioada în care există mai mult soare și temperatura crește semnificativ. Sărbătorile, pe de altă parte, încurajează plimbările, exercițiile și evenimentele în aer liber. Acest lucru ne face să transpirăm și să avem nevoie de haine confortabile și aerisite.

Proprietăți ale țesăturilor de mătase – haine confortabile și aerisite pentru vară

Mătasea îndeplinește foarte bine condițiile hainelor de vară, deoarece:

  • permite pielii să respire – deoarece este subțire și naturală, asigură un flux adecvat de aer,
  • păstrează temperatura corpului – mătasea încearcă să mențină temperatura pielii și, astfel, protejează împotriva supraîncălzirii – analog, protejează pielea de frig în timpul iernii într-o oarecare măsură,
  • Are o capacitate considerabilă de a absorbi apa – poate absorbi mult mai multă apă decât bumbacul, rămânând în același timp uscat la atingere. În plus, se usucă rapid, ceea ce este important vara, când transpirăm sau primăvara, când pot apărea ploi neașteptate,
  • mătasea este un material foarte durabil și elastic – aderă bine la corp, ceea ce ajută la sublinierea calităților figurii și frumuseții,
  • Are o rezistență ridicată la cute, ceea ce reduce semnificativ timpul de presare. Vă puteți pregăti rapid pentru o plimbare de vară sau o petrecere,
  • Unele țesături de mătase sunt rezistente la murdărie – în special muselina.

Toate acestea fac mătasea un material excelent pentru hainele care sunt purtate în zilele de primăvară și vară. Am dori să vă spunem mai multe despre unele dintre tipurile de mătase.
1110471.png

Mătase la metru – cele mai bune tipuri de mătase pentru vară

Mătasea, datorită ușurinței sale, netezimii și plăcerii la atingere, este foarte mult asociată cu perioada în care totul vine la viață și un spirit tânăr domnește în jur. Pe care dintre ele le recomandăm în mod special?

Sifon

Un material foarte popular pentru textilele pentru femei, cum ar fi rochii, bluze, fuste sau pantaloni. Este, de asemenea, adesea folosit în moda de nuntă. Așa cum este mătasea – este ușoară, aerisită și respirabilă. Este perfect pentru tinutele de seara. Are o strălucire delicată, subtilă și, pentru că curge, vă oferă posibilitatea de a vă arăta silueta. Și vara este timpul nunților. Șifonul este asociat cu luxul și aceasta este și opinia – aparține soiurilor mai elegante de mătase. Există, de asemenea, o variație sub forma adăugării de fibre sintetice. Acest material este folosit pentru a crea un dulap mai "de zi cu zi".

Consultați categoria noastră: Șifon

Muselină

Această mătase este considerată una dintre cele mai pure. Nu numai datorită naturalității sale, ci mai ales pentru că este extrem de rezistent la murdărie. Muselina este o altă alegere bună din gama noastră de mătase pentru rochii de vară. Se caracterizează prin delicatețe extremă și este foarte subțire. Are o țesătură deschisă și este ușoară – aceasta este o veste bună pentru persoanele cu piele sensibilă. Muselina este, de asemenea, o țesătură cu o bună permeabilitate la aer, care permite pielii să respire în zilele fierbinți. În plus, se caracterizează prin proprietăți antialergice și antifungice.

Vezi categoria: Muselin

Batiste de mătase și bumbac

Această țesătură are un amestec de bumbac în ea, ceea ce o face unică în lumea țesăturilor de mătase. Ca și predecesorii săi, este, de asemenea, netedă și plăcută la atingere. În mod similar, oferă confort datorită respirabilității sale. O varietate foarte populară pentru coaserea rochiilor de zi cu zi, cămăși, eșarfe sau pareos. Se caracterizează printr-o ușoară strălucire, ceea ce îl face să arate mai bine decât bumbacul clasic.

Vezi categoria: Bumbac & Batiste

Produse similare

Comentarii ()

Încărcare...