Ghidul începătorului - tot ce trebuie să știți despre materiale?

Diferențele dintre țesătură și țesătură tricotată

Textilele oferite de angrosistul nostru de țesături sunt în general împărțite în două grupe - țesături și țesături tricotate. Ele diferă în proprietățile lor, care rezultă din metoda de producție. Datorită acestuia, țesăturile tricotate au de obicei o structură mai liberă, sunt mai moi și foarte elastice. Țesăturile, pe de altă parte, sunt mai ușor de tăiat și cusut, iar hainele făcute din ele rareori se deformează.

Convoluție

Ambele grupuri de textile sunt disponibile în mai multe soiuri și sunt împărțite în funcție de țesătură. Țesături cu două fețe:

  • țesătură simplă – este extrem de durabilă. Se folosește pentru lenjerie de pat, față de masă, îmbrăcăminte și țesături decorative,
  • Panama Weave – este utilizat în principal pentru producția de hanorace sportive, costume și cămăși,
  • Țesătură cu două fețe – este utilizată pentru țesături de tapițerie, îmbrăcăminte și îmbrăcăminte exterioară. Materialele de acest tip se disting prin vizibilitatea mai scăzută a petelor,
  • Țesătura grosgrain – este utilizată pentru producția de materiale pentru îmbrăcăminte exterioară, țesături decorative și mobilier, dar și rochii.

Țesăturile unilaterale includ:

  • țesătură unilaterală – este utilizată pentru coaserea îmbrăcămintei de lucru, a îmbrăcămintei exterioare sau a pantalonilor,
  • țesătură din satin – utilizată pentru producția de materiale pentru haine elegante, cum ar fi rochii de seară, fuste, cămăși și bluze, lenjerie de pat scumpă, lenjerie de corp sau cămăși de noapte.

Țesăturile tricotate pot fi împletite în diferite moduri, datorită cărora diferă în ceea ce privește aspectul și proprietățile.

Compoziție

Produsele oferite de angrosistul nostru de materiale de cusut sunt, de asemenea, fabricate din diverse materii prime de bază. Fibrele din care sunt fabricate materialele sunt împărțite în:

  • naturale – marea majoritate provine de la animale (toate tipurile de lână și mătase) sau plante (bumbac, in),
  • fibre sintetice – produse chimic (poliester, poliamidă, elastan),
  • artificial – fabricat din celuloză (viscoză). Acest material nu trebuie temut, deoarece are proprietăți extraordinare, în ciuda faptului că este produs artificial. Mai multe despre viscoză aici.

Ce materiale ar trebui folosite pentru a coase piese individuale de îmbrăcăminte?

Tricouri – ar trebui să fie confortabile și aerisite. Tricotajele din bumbac, viscoză sau buclă sunt cele mai bune pentru coaserea tricourilor de bază. Dacă doriți să coaseți ceva mai elegant, puteți folosi aceleași țesături ca și pentru cămăși.

Cămăși – de obicei clasice, cămășile pentru bărbați sunt cusute din bumbac, dar nu trebuie să vă limitați. Pentru a coase o cămașă, puteți folosi mătase, viscoză, bumbac, lenjerie sau un amestec din aceste țesături. Aici totul depinde de tăietura pe care o alegeți sau de efectul pe care doriți să îl obțineți. Mătasea sau viscoza sunt excelente pentru coaserea cămășilor libere, care curg.

Fustele – în acest caz, totul depinde de efectul pe care doriți să îl obțineți. Materialele rigide sunt perfecte pentru fustele evazate. Modelele apropiate necesită utilizarea țesăturilor tricotate sau țesute cu un amestec de elastan. Dacă doriți ceva ușor, alegeți muselină sau mătase.

Rochii – cea mai populară țesătură pentru rochii de vară este viscoza, care este ușoară, nu se șifonează și respiră. Dacă vă plac rochiile aerisite și delicate, alegeți muselină. Țesăturile din bumbac sau lenjeria sunt, de asemenea, excelente pentru ținutele de vacanță, datorită proprietăților lor. Pentru coaserea rochiilor de seară, merită să alegeți lână mai subțire, tafta sau jacquard. Modelele sportive vor necesita utilizarea țesăturilor tricotate.

Pantaloni – țesăturile pentru pantalonii de zi cu zi ar trebui să conțină adaos de elastan, astfel încât să nu restricționeze libertatea de mișcare. Denimul va fi cel mai bun. Dacă vrei pantaloni sport, alege bumbac, amestecuri de fibre sintetice sau lycra. În cazul pantalonilor de trening clasici, obțineți o jachetă de hanorac. Puteți folosi bumbac, satin sau mătase pentru a coase pantaloni eleganți, iar țesăturile de in sunt perfecte pentru ținutele de vară. Amintiți-vă că, chiar și în pantaloni mai formali, nu trebuie să vă limitați doar la țesături simple. Țesătura structurală și modelată va funcționa, de asemenea, bine în acest rol. Angrosistul Izpol oferă, de exemplu, jacquard cu un model floral sau geometric.

Comentarii ()

Încărcare...