4 idei despre cum să folosiți materialele rămase

Moda sustenabilă, sau opusul modei rapide, este o filozofie a designului, o tendință a sustenabilității și, mai presus de toate, responsabilitatea socială. Atât proiectarea, cât și producția și distribuția în industria confecțiilor, bazate pe ideea de modă durabilă, se realizează având în vedere mediul natural și cu utilizarea tehnicilor prietenoase cu planeta. Această modă câștigă mulțimi de susținători în fiecare an. În ceea ce privește tendința predominantă, este demn de remarcat faptul că în micile noastre ateliere locale de cusut, merită, de asemenea, să avem grijă de producția durabilă, având grijă de fiecare detaliu. În acest articol, am dori să vă inspirăm să folosiți materialele rămase, de exemplu. Vă prezentăm 4 idei despre cum să folosiți bine materialele rămase.

Pentru acasă

Întotdeauna va exista un argument pentru a ne înfrumuseța apartamentul. Datorită țesăturilor rămase, putem coase, de exemplu, cuverturi de pat unice, fețe de pernă, fețe de masă sau șervețele. Printre țesăturile potrivite pentru coaserea accesoriilor pentru casă, putem menționa mai presus de toate: lână, bumbac și cașmir, dar vor funcționa și in, mătase și poliester. O idee minunată pentru utilizarea resturilor de bumbac sau materiale de in sunt pungile alimentare, cârpele și prosoapele. Un alt exemplu este utilizarea materialelor rămase pentru a coase o pungă de toaletă sau o pungă de cumpărături. 

Pentru tine

Materialele de mătase rămase sunt perfecte pentru coaserea legăturilor la ochi, a turbanelor sau a benzilor de păr care vă vor proteja părul în timp ce dormiți și vă vor menține părul într-o stare mai bună.

Pentru copii

Puteți crea mascote, pături sau covorașe pentru copii din materialele rămase. Ele sunt, de asemenea, perfecte pentru coaserea pălăriilor pentru copii. Pălăriile cu găleată sunt la modă în acest sezon, ceea ce va proteja capul copilului de soare. Bucăți mai mari de țesătură pot fi, de asemenea, folosite pentru a coase haine pentru copil. 

Pentru cei dragi

Dacă aveți resturi speciale, de exemplu, de mătase modelată, oferiți-le celor dragi un șal sau o eșarfă. Mătasea sau poliesterul vor fi perfecte pentru eșarfe și eșarfe. 

Sunt sigur că voi, ca croitorese cu experiență, veți găsi mai multe idei creative pentru utilizarea țesăturilor rămase. Singurul lucru care ne limitează este imaginația noastră.

Când vine vorba de moda durabilă, upcycling-ul merită, de asemenea, menționat. Upcycling-ul a fost cea mai mare tendință la spectacolele de primăvară-vară 2021. Chiar și casele de modă mari sunt din ce în ce mai dispuse să folosească materiale folosite anterior din care coase haine complet noi.

Comentarii ()

Încărcare...