4 ötlet a maradék anyagok felhasználására

A fenntartható divat, vagy a fast fashion ellentéte, a design filozófiája, a fenntarthatóság trendje és mindenekelőtt a társadalmi felelősségvállalás. Mind a tervezés, mind a gyártás és a forgalmazás a ruházati iparban, a fenntartható divat eszméje alapján, a természeti környezetet szem előtt tartva és bolygóbarát technikák alkalmazásával történik. Ez a divat minden évben támogatók tömegét szerzi meg. Az uralkodó trendre hivatkozva érdemes megjegyezni, hogy kis helyi varrodáinkban is érdemes gondoskodni a fenntartható termelésről, minden részletre ügyelve. Ebben a cikkben szeretnénk inspirálni Önt például a maradék anyagok felhasználására. 4 ötletet mutatunk be a maradék anyagok jó felhasználására.

Otthonra

Mindig lesz érv a lakásunk szépítésére. A maradék szöveteknek köszönhetően varrhatunk például egyedi ágytakarókat, párnahuzatokat, terítőket vagy szalvétákat. Az otthoni kiegészítők varrására alkalmas szövetek közül mindenekelőtt megemlíthetjük: gyapjú, pamut és kasmír, de vászon, selyem és poliészter is működik. A maradék pamut- vagy vászonanyagok használatának nagyszerű ötlete az élelmiszerzsákok, ruhák és törölközők. Egy másik példa a maradék anyagok használata piperecikkek vagy bevásárlótáska varrására. 

Magadnak

A maradék selyemanyagok tökéletesek a bekötött szemek, turbánok vagy hajszalagok varrásához, amelyek alvás közben védik a haját, és jobb állapotban tartják a haját.

Gyerekeknek

A maradék anyagokból kabalákat, takarókat vagy babaszőnyegeket készíthet. Tökéletesek a kalapok varrására gyerekeknek is. A vödör sapkák divatosak ebben a szezonban, amelyek megvédik a gyermek fejét a naptól. Nagyobb szövetdarabok is használhatók ruhák varrására a baba számára. 

Szeretteinek

Ha különleges maradványai vannak, például mintás selyemből, adjon szeretteinek kendőt vagy sálat. A selyem vagy poliészter tökéletes lesz sálakhoz és sálakhoz. 

Biztos vagyok benne, hogy Ön, mint tapasztalt varrónő, kreatívabb ötleteket talál a maradék szövetek felhasználására. Az egyetlen dolog, ami korlátoz minket, a képzeletünk.

Ha fenntartható divatról van szó, érdemes megemlíteni az upcyclingot is. Az upcycling volt a legnagyobb trend a 2021-es tavaszi-nyári kiállításokon. Még a nagy divatházak is egyre inkább hajlandóak korábban használt anyagokat használni, amelyekből teljesen új ruhákat varrnak.

Megjegyzések ()

Berakás...